Хемиско чистење на возила

Хемиско чистење на возила

Покрај редовното стандардно чистење и усисување на ентериерот, на вашето возило му е потребно детално длабинско хемиско чистење, без разлика дали нечистотијата е видлива или вашето возило делува чисто, со насобрана и впиена нечистотија во седиштата, тапацирите, теписоните.

При едно истражување од страна на компанија лидер во антимикробиолошката технологија биле исчистени воланот, вентилацијата и предните седишта од нивните автомобили. Откако насобраните брисеви биле обработени во лабораторија, резултатите покажале дека седиштата во автомобилот се најзаразени површини, полни со бактерии кои успешно можат да опстојат во автомобилот.
Друго истражување покажало дека ентериерот на автомобилот, во зависност од нашите активности во него и времето поминато зад воланот, може да биде вистинско жариште на бактерии.
Истражувањата покажале дека во тестираните автомобили постои Ешерихија коли, Стрептококус, и други бактерии кои можат да предизвикаат неповолности по здравјето.
Истурените течности, храна, трошки и сл. само дополнително ги потхрануваат бактериите и им создаваат совршени услови за нивно опстојување.

Но не грижете се, ние имаме решение за вас.

Во зависност од вашите потреби, со задоволство можеме да ви понудиме:

 • Хемиско чистење на седишта, или
 • Детално хемиско чистење на комплетниот ентериер, вклучувајќи ги и седиштата

 

Процесот на чистење се извршува со професионални екстракциони машини и безбедни софистицирани наменски средства, кои ви обезбедуваат потполно чиста и дезинфицирана внатрешност, а нашето искуство и целосна посветеност само ќе го надополнат вашето позитивно искуство со нас.

Седиштата, теписонот и останатите тапацири ќе бидат беспрекорно чисти и со обновен изглед, сјај и свежина, додека пластичните делови благодарение на полимерот за пластика, ќе добијат долготрајна заштита од прав и УВ зраци и сето тоа со извонреден природен “свила” ефект кој ќе ве освои.

Што опфаќа деталното хемиско чистење?

Го опфаќа комплетниот ентериер на возилото.

 • Седишта
 • Шалт-табла
 • Пластики
 • Столбови
 • Тапацири на врати
 • Внатрешни стакла
 • Педали
 • Теписон
 • Прагови и кедери
 • Гепек со резервно тркало

Со напомена за претходна консултација и евентуален увид на видот и состојбата на кровот.

Колку време трае процесот на детално хемиско чистење на еден автомобил?

Деталното хемиско чистење на еден автомобил трае од 6-8 часа, во зависност од класата (големината) и нивото на извалканост.

Моб: +389 77 400 308

Пон – Саб: 09:00 – 20:00

Закажи термин